Regionaal opleiden in regio Stad

Het project

In het project ‘regionaal opleiden in Stad’ gaat over het realiseren van aantrekkelijk ontwikkelperspectief voor verpleegkundigen en kwaliteitsverpleegkundigen in de VVT-sector.
In het project worden, in samenwerking met de doelgroep, loopbaan/ontwikkelpaden ontwikkelt voor (kwaliteit)verpleegkundigen naar aantrekkelijke uitstroomprofielen. Ook wordt er een curriculum of traineeprogramma (nader te bepalen) uitgewerkt wat concreet geïmplementeerd kan worden.

Resultaat voor de cliënt

Goede zorg voor het personeel zorgt voor goede zorg voor de cliënt. Middels dit project willen we voldoende gekwalificeerd personeel in de regio opleiden en behouden. Dit doen we enerzijds door uitstroom van verpleegkundig personeel voorkomen door hen een aantrekkelijk ontwikkelperspectief en loopbaanperspectief te bieden. Anderzijds door nieuw personeel aan te trekken: de aantrekkelijkheid van onze sector te vergroten voor toekomstig personeel.

Samenwerken?

De aanbieders kunnen samen een aantrekkelijker ontwikkelperspectief bieden aan personeel dan individueel. De rijkheid aan organisaties biedt ook een rijkheid aan mogelijkheden als het gaat om: verschillende doelgroepen, expertises, projecten of werkomgevingen.
Regionaal opleiden wordt gerealiseerd door subregio stad.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Trudy Dispa, trudy.dispa@vechtenijssel.nl

weyond_projecten_dieptepagina_project_02_subregio_500x317

Deelnemende organisaties: AxionContinu, Bartholomeus Gasthuis, Careyn, De Rijnhoven,
Vecht en IJssel.